Vielleicht geht es sowohl im Winter als auch im Frühling


Ich warte auf Edward Snowden. Aber er kommt nicht.

Email: post@siriharrsteinvik.com
Veröffentlicht am: 2016

På skjermen til høyre ser jeg hvor flyene kommer fra: København, Stockholm, Malaga, London, Moskva og New York. Bagasjen er på båndet. Folk kommer ut, rett foran meg, fra tollen. Der inne står en uniformert vakt. Han ser stivt på oss bak den enkle sperringen. Men han ser ikke hva jeg gjør. De som jobber her, ser det ikke. De som er på gjennomreise, ser det. De har et åpent blikk som sveiper grådig over omgivelsene og tar ting til seg. Så når jeg står her og holder et A4-ark foran meg, greier de ikke å la være å lese hva som står der: Edward Snowden. De som jobber her, har lest så mange tusen navn printet på A4-ark at de har sluttet å se. De ser heller etter andre ting. Leserefleksen deres er skadet. Derfor kan jeg stå her lenge, vanligvis. Én gang, etter tre timer, hadde noen reisende meldt ifra, og jeg fikk beskjed om å forlate stedet, ellers ville de kontakte politiet. De kan true med det og faktisk gjøre det fordi det er en privat flyplass. De bestemmer …


Lieber Leser. du musst sein Teilnehmer (69 SEK / Monat), um heute weitere Artikel zu lesen. Bitte kommen Sie morgen wieder oder melden Sie sich an, wenn Sie ein Abonnement haben.


Schließen
einloggen


Abonnement NOK 195 Quartal