Einfach Erdlinge

Migrant: Wie gastfreundlich kann man erwarten? Wer nirgendwo hingehört, wird zum Dichter, weil er eine neue Form der Weltbürgerschaft erfinden muss, schreibt Alain Badiou.

Philosoph. Permanenter Literaturkritiker in MODERN TIMES. Übersetzer.
Migranten und Militante
Autor: Alain Badiou
Verlag: Polity Books, USA

Migrant: Wie gastfreundlich kann man erwarten? Wer nirgendwo hingehört, wird zum Dichter, weil er eine neue Form der Weltbürgerschaft erfinden muss, schreibt Alain Badiou.

(Diese Übersetzung wird von Google Gtranslate erstellt.)

In der provokanten neuen Netflix-Serie Messias (siehe Erwähnung), som allerede har ført til protester i Jordan, og som har fått evangeliske kristne i USA til å si opp sitt subscription, er det en scene som er særlig gripende: Den unge aktivisten og profeten al-Masih havner i retten i USA, anklaget for illegal innvandring. Selv har han tiltrukket seg myndighetenes oppmerksomhet som folketaler i Damaskus. Han har ledet syriske flyktninger til en stengt israelsk grense, der de langsomt sulter i hjel mens de forgjeves venter på grensevaktenes nåde. Selv dukker han plutselig opp i USA. I den amerikanske rettssalen reiser den nye «profeten» seg – til forsvarsadvokatens fortvilelse – og taler sin egen sak: «Vi velger ikke hvor vi er født. Du er født her, jeg er født der», sier han og spør retorisk: «Hva skiller oss? Hva er en grense? En idé som er oppfunnet av de heldige.». Talen sprenger grensene for den gjeldende loven og treffer forsamlingen som et lyn. Slik bringer den inn en uventet poesi i politikken: en mulighet for å tenke helt annerledes, til å innse at politiske institusjoner er skapt av oss selv og bare eksisterer så lenge vi tror på dem.

Poesie und Poesie werden hier von Migranten geschrieben, die beleuchten, was es bedeutet,
sowohl politisch als auch menschlich, verboten, unerwünscht und obdachlos.

Der französische Philosoph Alain Badiou hat kürzlich seine Herangehensweise an die Politik im Dialog klargestellt jQuery (Dokument) .ready (Funktion ($) {$ .post ('https://www.nytid.no/wp-admin/admin-ajax.php ', {action:' wpt_view_count ', id:' 45683 '}); });