Der chinesische Traum


Basierend auf dem Urbanisierungsboom in China malt der Dokumentarfilm Dream Empire ein Bild des absurden und fast traumhaften Staates, in dem wir leben.

Huser ist regelmäßiger Filmkritiker in MODERN TIMES.
Email: alekshuser@gmail.com
Veröffentlicht am: 2017
Traumreich
Regisør: David Borenstein
(Dänemark)

La det være sagt med en gang: Denne artikkelen er ikke et forsøk på å vekke nytt liv i diskusjonen om såkalte «falske nyheter», dette mantraet som plutselig ble en slags allment akseptert sykdomsdiagnose på informasjonsstrømmen som omgir oss – eller kanskje snarere for tiden vi lever i. I utgangspunktet er jeg skeptisk til den utbredte omfavnelsen av dette begrepet, da det som kjent ble satt på dagsordenen av en amerikansk president som selv har et mildt sagt fleksibelt forhold til sannhet og dokumenterbare opplysninger. Ved å akseptere premisset for diskusjonen, er man også med på å legitimere den samme presidentens avfeiing av enhver kritikk – uansett hvor veldokumentert den måtte være – som fabrikkerte usannheter. Språk skaper virkelighet, og dette mantraet bidrar til at Trump lykkes i sin strategi om å avlede oppmerksomheten fra egen ild ved å starte andre branner, og til å redusere faktabasert kunnskap til et spørsmål om påstand mot …


Lieber Leser. du musst sein Teilnehmer (69 SEK / Monat), um heute weitere Artikel zu lesen. Bitte kommen Sie morgen wieder oder melden Sie sich an, wenn Sie ein Abonnement haben.


Schließen
einloggen


Abonnement NOK 195 Quartal